Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Τι είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία και γιατί να την επιλέξω;

Η ομαδική ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε παιδιά ή εφήβους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και βρίσκονται σε ανάλογο αναπτυξιακό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, να αναγνωρίσουν πως υπάρχουν και άλλοι που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, καθώς και να εξασκήσουν αυτές τις δεξιότητες σε ένα ασφαλές πλαίσιο κατανόησης και αποδοχής.

Μέσω των ομαδικών προγραμμάτων, ο ψυχοθεραπευτής έχει τη δυνατότητα να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες για τις κοινωνικές δεξιότητες που διαθέτει ένα παιδί ή ένας έφηβος, παρατηρώντας την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της ομάδας και διευκολύνοντάς την μέσω διάφορων εξατομικευμένων τεχνικών. Η ομαδική ψυχοθεραπεία αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη για παιδιά ή εφήβους που αντιμετωπίζουν κοινωνικές δυσκολίες, κοινωνικό άγχος και σχολικό εκφοβισμό.

ΕΝΤΑΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ, I.C.CAN

Παρατηρείτε κάτι ανησυχητικό στην ανάπτυξη του παιδιού σας; Η διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας είναι στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες και προβληματισμούς σας.
  • 210 96 19 445
  • info@ic-can.gr
  • Αττικής 44, Άνω Γλυφάδα
Επικοινωνήστε Μαζί Μας!