Παιγνιοθεραπεία

Τι είναι η παιγνιοθεραπεία;

Η παιγνιοθεραπεία αποτελεί θεραπευτική διαδικασία που χρησιμοποιείται κυρίως σε παιδιά έως 12 ετών. Καθώς τα παιδιά ενδέχεται συχνά να μην είναι σε θέση να επεξεργαστούν τα δικά τους συναισθήματα ή να εκφράσουν προβλήματα στους γονείς ή σε άλλους ενήλικες, η παιγνιοθεραπεία χρησιμοποιεί το παιχνίδι ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, διευκολύνοντας το παιδί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί το παιχνίδι για να παρατηρήσει και να αποκτήσει γνώση για τα προβλήματα ενός παιδιού. Στη συνέχεια, βοηθά το παιδί να εξερευνήσει τα συναισθήματά του και να μάθει νέους τρόπους να τα διαχειρίζεται και να τα ρυθμίζει. Η παιγνιοθεραπεία βοηθά το παιδί να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, να αποκτήσει κοινωνικές δεξιότητες, να επεξεργαστεί οικογενειακές δυσκολίες που τυχόν να βιώνει και να καλλιεργήσει ενσυναίσθηση και υγιή διεκδικητικότητα.

Η παιγνιοθεραπεία συνίσταται συχνά σε παιδιά που βιώνουν:

ΕΝΤΑΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ, I.C.CAN

Παρατηρείτε κάτι ανησυχητικό στην ανάπτυξη του παιδιού σας; Η διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας είναι στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες και προβληματισμούς σας.
  • 210 96 19 445
  • info@ic-can.gr
  • Αττικής 44, Άνω Γλυφάδα
Επικοινωνήστε Μαζί Μας!