Κωνσταντίνος Μουκανάκης

  • Home
  • Κωνσταντίνος Μουκανάκης
Ειδικός Παιδαγωγός

Κωνσταντίνος Μουκανάκης

Ο Κωνσταντίνος Μουκανάκης είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής – ειδικός παιδαγωγός. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με κατεύθυνση Ψυχολογίας (βαθμός 8.3) του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2004).

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου της ειδικής αγωγής (Μa in Special Educational Needs) του Πανεπιστημίου LEEDS της Αγγλίας (Merit Level, 2004-2005) και της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (Μsc in ABA) του Πανεπιστημίου Queen’s Belfast στην Ιρλανδία (με διάκριση, 2022).

Έχει ολοκληρώσει την Μετεκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση, τα παιδιά & τους εφήβους του ΕΚΠΑ (80%).

Από το 2005 έως σήμερα εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών της ειδικής αγωγής αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Παράλληλα, εργάζεται στον κλάδο της ειδικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης.

Υπήρξε συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β΄Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων, Π & Α Κυριακού) (2007-2008).

Είναι πιστοποιημένος από τον Αμερικάνικο Σύλλογο Θεραπευτών Συμπεριφοράς (BACB), ως θεραπευτής RBT (registered behaviour technician).

Έχει εκπαιδευτεί σε αρκετές μεθόδους, όπως ΑΘΗΝΑ test και πρόγραμμα παρέμβασης ΑΘΗΝΑ test (2011), στο πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων PORTAGE (2011), στο σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας εικόνων PECS, στις κοινωνικές ιστορίες, στο Μath-s prο, στη ΔΑΔΑ, στην εικονογραφημένη μέθοδο Δ. Μαυρομάτη και στης γραφή και ανάγνωση Braille.

Ενταξιακο Κεντρο Παιδιου και Εφηβου, i.c.CAN

Παρατηρείτε κάτι ανησυχητικό στην ανάπτυξη του παιδιού σας; Η διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας είναι στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες και προβληματισμούς σας.
  • 210 96 19 445
  • info@ic-can.gr
  • Αττικής 44, Άνω Γλυφάδα
Επικοινωνήστε Μαζί Μας!