Χαρά Βλαστού

  • Home
  • Χαρά Βλαστού
Λογοθεραπεύτρια

Χαρά Βλαστού

Η Χαρά Βλαστού είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος λογοθεραπείας Πελοποννήσου και μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος.

Το 2008 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος προσχολικής αγωγής δραστηριοτήτων, δημιουργίας και έκφρασης, του δημόσιου Ιδρύματος Επαγγελματικής Κατάρτισης Βάρης και πιστοποιήθηκε ως βοηθός βρεφονηπιοκόμου. Έκτοτε, έχει εργαστεί σε διάφορα πλαίσια, όπως σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, ξενοδοχειακές μονάδες κ.ά., αποκομίζοντας εμπειρία γύρω από την τυπική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Από το 2016 απασχολείται σε κλινικά πλαίσια, όπου έχει τελέσει θεραπείες κυρίως σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, καθυστέρηση ομιλίας, αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, δυσπραξία, εκλεκτική αλαλία, αλλά και σε ενήλικες με άνοια και αφασία. Επιπροσθέτως, ασκεί καθήκοντα παράλληλης στήριξης σε δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνεργάζεται με συλλόγους ΑμεΑ.

Τέλος, είναι πιστοποιημένη χορηγήτρια του ψυχομετρικού εργαλείου ‘Λογόμετρο’, και έχει λάβει ποικίλες εκπαιδεύσεις που αφορούν στην τυπική και αποκλίνουσα ανάπτυξη των παιδιών και σε θεραπευτικές μεθόδους, όπως στο πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας Π.Εξ.Σ.Ε., στο πρόγραμμα Λεξιπόντιξ (διερευνητική διαδικασία και θεραπεία παιδιών με τραυλισμό), στις Κοινωνικές Ιστορίες, στο T.E.A.C.CH., στο Messy, Sensory & Clay Play, και στη θεραπευτική επαφή με τη βοήθεια των ζώων.

Ενταξιακο Κεντρο Παιδιου και Εφηβου, i.c.CAN

Παρατηρείτε κάτι ανησυχητικό στην ανάπτυξη του παιδιού σας; Η διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας είναι στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες και προβληματισμούς σας.
  • 210 96 19 445
  • info@ic-can.gr
  • Αττικής 44, Άνω Γλυφάδα
Επικοινωνήστε Μαζί Μας!